Operațiunea „Detonarea ALDE” și momentul …

  Operațiunea „Detonarea ALDE” și momentul Marii Provocări pentru Călin Popescu-Tăriceanu

  1. Tăriceanu va fi în continuare tocat mărunt de propagandă și de „statul de drept”.
  2. Grupul „dizidenților” din ALDE („Grupul Anticorupție”, cum văd că i se spune) va fi tot mai activ și va încerca să detoneze partidul din interior, urmărind chiar înlăturarea lui Tăriceanu de la conducere.
  3. Vor fi tot mai multe „gafe”, precum cea a discuțiilor purtate cu partidul (?!?) „M10”, cu scopul decredibilizării ALDE și a lui C. P. Tăriceanu.

  4. Dacă nu se poate și nu se poate, ALDE va obține procente bune peste scorul minim necesar intrării în Parlament, însă „Gruparea Dizidenților” se va rupe după alegeri și va lăsa ALDE fără suficienți parlamentari cât să poată ajuta PSD să alcătuiască o majoritate. …Cred că știm sau măcar putem intui cine anume din ALDE va fi vârful de lance în acest sens.

  SISTEMUL care se vrea în continuare la butoane și după 11 decembrie e perfect conștient că, pentru o mare parte dintre români, derapajele de la ceea ce ar trebui să fie cu adevărat democrație și stat de drept nu mai sunt tolerabile. S-a depășit pragul de avarie. Este și motivul pentru care, în toate sondajele, scorul comun PSD și ALDE este cel mai mare, este scorul majoritar care le-ar permite să fie prima voce în clipa în care vor fi propuse nume de premieri. …Numai că, așa cum era de așteptat, dacă la PSD e mai greu de… „lucrat” dat fiind tocmai scorul uriaș al partidului, ALDE devine ȚINTA NUMĂRUL UNU.

  În ce mă privește, nu vreau în niciun caz să mă erijez în purtător de cuvânt al celor care cred în ALDE. Vreau doar să spun că, deși în general mă feresc de convingeri absolute, o certitudine totuși am: pentru 99% dintre cei care vor să voteze cu ALDE, ALDE = Tăriceanu! Sigur, asta nu înseamnă în niciun fel că ALDE nu are și alte VOCI. Din fericire, ARE! Doamna Cătăniciu e un foarte bun exemplu… Însă „ALDE = Tăriceanu” vrea să însemne că oamenii care votează ALDE – o fac în primul rând pentru că respectă și își asumă POZIȚIONAREA „TĂRICEANU” față de ABUZURILE instituțiilor de forță din România. Pentru cei care doresc să voteze ALDE la parlamentarele din acest an, „Tăriceanu” reprezintă SIMBOLUL LUPTEI ÎMPOTRIVA ABUZURILOR. Ca atare, eu cred cu tărie că acesta este adevăratul rezervor de forță al ALDE.

  În acest sens, mai cred cu tărie și că ALDE se află exact în acel moment critic al existenței sale când are cea mai mare nevoie de intervenția fermă a lui C. P. Tăriceanu. Fără îndoială, acesta este momentul de cumpănă care poate duce ALDE sub sau mult peste cota electorală minimă de 5%. Dacă C. P. Tăriceanu va avea în interiorul partidului poziționarea fermă pe care o are în exteriorul partidului, atunci ALDE va face majoritatea cu PSD. Dacă, însă, se mai întâmplă câteva „gafe” precum cea cu „M10”, atunci ALDE riscă să piardă foarte mult. Personal, am o bănuială referitoare la cine anume din ALDE a detonat, din interior, bomba asta cu M10… Dar importante nu sunt bănuielile mele, ci MAREA PROVOCARE a lui C. P. Tăriceanu. Dacă o va aprecia corect, în dimensiunile ei ce cresc exponențial cu fiecare zi ce trece, atunci ALDE va fi exact elementul-cheie care va detona SISTEMUL după 11 decembrie. Dacă C. P. Tăriceanu nu va fi însă și în interior la fel de puternic cum e în exterior, atunci ALDE va fi „ călcâiul lui Ahile” (inclusiv prin riscul de a pune pe liste persoane care, după alegeri, pot trăda mutându-se la PNL pe motiv că „nu mai suportă să fie anti-stat-de-drept”).

  Conștient de presiunea enormă care se pune asupra sa, din absolut toate părțile și intențiile, nu pot decât să sper că C. P. Tăriceanu va acționa hotărât și rapid chiar în aceste zile. Altfel, ALDE va fi nu doar sub asediu, ci și sub tirurile permanente ale acoperiților din interior…

  Liviu Pleșoianu

  P.S. Simt nevoia unor precizări referitoare la toată tărășenia cu… „M10”:

  1. Nu pot fi de acord cu cei care spun că ALDE are nevoie să se „întărească” înainte de alegeri și că de-aia e OK să meargă pe același drum chiar și cu M10. Cu toată dragostea, e același lucru cu a spune că PNL a făcut bine că s-a unit trupește cu PDL, pentru că avea nevoie de… „tărie”. În plus, este perfect absurd – M10 e nimeni în drum în România. „10” reprezintă numărul cumulat al membrilor și al votanților, dintre care vreo 9 sunt președinții interimari pe care îi tot schimbă ca pe niște șosețele…

  2. Nu pot fi de acord cu cei care spun că M10 nu mai are nicio treabă cu MOMA „statului de drept” (MOnica MAcovei). S-a văzut reacția furibundă, de ieri, a MOMEI. Ca atare,… MOMA are maximă legătură în continuare cu respectiva… formațiune. Asta ca să nu mai adăugăm că „M”-ul ăla de la „M10” sigur, sigur nu vine de la… „moaște”. Vine fix și exact de la „MACOVEI”!

  În plus, e ca și când am spune că unirea trupească a PNL cu PDL-ul lui Băsescu e doar dragoste firească, iar nu ORGIE. E ca și când am spune că gașca lui Băsescu din PDL s-a făcut brusc bună, curată, imaculată imediat ce le-a făcut tăticul cu mânuța semnul de „la revedere”. Similar, cum să spui că M10 e OK acum? Păi cei care i s-au alăturat Monicăi Macovei s-au sucit brusc și au alte opinii referitor la democrație!??

  3. Ieri, pe site-ul oficial ALDE (alde.ro), ALDE și nu altcineva a publicat un comunicat prin care eram informați, citez voit cacofonic, că: „Conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a semnat, astăzi, un acord privind o viitoare colaborare politică cu formațiunea politică M 10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Această colaborare politică parafează înțelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidații ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie.”

  …După ce Internetul (Facebook-ul în special) a luat foc, respectivul text a fost pur și simplu scos de pe pagina de Comunicate (el există în continuare în site, dar nu în prim-plan), și a apărut alt comunicat, unde ni se spune așa:

  „Astăzi, a fost emis un comunicat de presă potrivit căruia conducerea ALDE a semnat un acord de colaborare cu partidul M 10 privind o viitoare colaborare politică. În urma reacțiilor apărute în mass-media și a declarațiilor unor politicieni facem următoarele precizări:

  1.Zilele trecute, a avut loc o întâlnire între conducerea ALDE și M 10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, privind o eventuală colaborare politică în perspectiva alegerilor parlamentare și sprijinirea candidaților ALDE.

  2.Această discuție nu a fost însoțită de semnarea vreunui acord între cele două partide politice.”

  …În primul rând, nu e corect să spui „a fost emis”, pentru că nu extratereștrii l-au emis, ci chiar Departamentul de Comunicare ALDE. În al doilea rând, nu înțeleg cum, într-un comunicat, se vorbește despre „SEMNAREA” unui acord cu M10, apoi, în cel de-al doilea comunicat, ni se spune că discuția „nu a fost însoțită de semnarea vreunui acord”… Cum vine asta? De ce se contrazic FLAGRANT cele două comunicate emise de același Departament de Comunicare ALDE, la interval de câteva ore? Ca să nu mai zic și faptul că fraza „În urma reacțiilor apărute în mass-media și a declarațiilor unor politicieni facem următoarele precizări” sună foarte rău. …Păi cum, al doilea comunicat îl contrazice pe primul DOAR pentru că a luat foc opinia publică între timp?!? Nu cumva primul comunicat nu ar fi trebuit NICIODATĂ să existe pentru simplu motiv că partidului ALDE nu ar fi trebuit NICIODATĂ să-i treacă prin cap să pornească… „discuții” cu M10?!?

  …Cum spuneam, e mai mult decât evident că ALDE se află într-un moment de cumpănă. Și că este momentul hotărâtor, în care e nevoie de intervenția lui C. P. Tăriceanu. Asta pentru că, repet, 99% dintre cei care votează ALDE – o fac pentru că „ALDE = Tăriceanu”…

  Posted by | View Post | View Group

  NICIUN COMENTARIU